מיקסום ירוק בשטריקר

מיקום:

שטריקר תל אביב

שטח:

10 מ"ר

מיקסום של:

דירה קיימת שעברה שיפוץ לא מזמן

לקוחות:

זוג צעיר ושלושת ילדיהם בגיל ההתבגרות

מצב הדירה:

דירה שעברה שיפוץ לא מזמן, עם מיטב חומרי הגמר, והשקעה גדולה. הדיירים לא נהנו מהדירה ולא ידעו להסביר לעצמם מהי הסיבה. בפגישת המיקסום הסברתי להם מדוע ,ומהן הדרכים הנכונות למקסם את הדירה באופן נכון שיעבוד.

אתגרים תכנוניים:

1. הגדלת הסלון:
הלקוחות הרגישו שהסלון צפוף וחנוק.
הם הרגישו שיש מטבח ופינת אוכל אבל אין להם סלון. בדירות קטנות יש חשיבות עליונה ליחסים בין הגדלים של מטבח, סלון ופינת אוכל.
במיוחד אם הן חולקים את אותו החלל.

2. הוספת משרד סגור:
עלה הצורך להוסיף חדר עבודה סגור לפרטיות, בעקבות הקורונה שיהיה עם זאת נעים ופתוח.
מאתגר נכון?

3. הגדלת האחסון:
הבית סבל מחוסר אחסון חמור.
ביטול מסדרון חסר שימוש בכניסה לדירה.

עקרונות המיקסום שנכנסו לפעולה:

מבטים ארוכים:
אחת הסיבות לתחושת הצפיפות בדירה הייתה מסדרון ארוך מדלת הכניסה שמוביל למטבח ולסלון. הליכה בתוך הדירה עם שקיות מהסופר במסדרון עד המטבח יצרה תחושה של סגירות ומאמץ.
ביטלתי את המסדרון בכניסה. הרחבתי את אזור הכניסה לבית . בכניסה לדירה נוצר מבט פתוח ירוק ומואר.

שקיפות:
באזור הכניסה במקום מסדרון ועל חשבון שטח המבואה, יצרתי משרד פנימי בעל דלת זכוכית שקופה.
עקרון השקיפות המשתמש בדלת זכוכית יוצר הרגשה של חלל מרווח ופתוח. המסדרון בוטל וחסל!

ניתוח התנועה:
עקרון ניתוח התנועה מנחה שהתנועה בבית תהיה קלה ונוחה. לדוגמה כאן קירבתי את המטבח לאזור מבואת הכניסה כדי לא לסחוב גם בתוך הבית את השקיות מהסופר. זה נקרא בית שמשרת אותך ולא ההיפך!

"מיקסום חלקי של דירה של 100 מטרים שעברה שיפוץ מהגיהנום, לפני כמה שנים עם תכנון לא ממוקסם, כמה חבל…. על פרקט אמיתי זה ממש סקנדל! גם אם החומרים איכותיים, והכל חדש ומרשים, כשזה לא ממוקסם, זה לא נוח לעולם!! במיקסום התכנון הוא המלך למקסם חללים קטנים בכל דרך הוספתי חדר עבודה, הוספתי אחסון, הגדלתי את תחושת החלל באמצעות עקרונות המיקסום. רוצים לראות מה היה בהתחלה? תגללו עד הסוף ותראו כמה נורא."

עיקרון “בלי מסדרונות” בשיטת המיקסום שלי:

אני שונאת מסדרונות ולכן אני משתדלת לתכנן בהם אחסון, או פינות ישיבה, או לקצוץ את המסדרון בצד אחד כדי שיהפוך אלמנט שניתן להסתובב סביבו. מסדרון עם אחסון מבטל את ההליכה הסתמית והלא מנוצלת בתוכו, וכך הופך לאזור יעיל ושימושי. יצירת מעברים משני צידי המסדרון אף היא מבטלת את תחושת המסדרון, משום שהיא יוצרת אנרגיה סיבובית סביבו.